Naar home

Projecten

Op verschillende plekken in Deventer voert de gemeente groot onderhoud uit. Bijvoorbeeld wegwerkzaamheden of herinrichting van een wijk of straat. Doel van deze werkzaamheden is Deventer schoon, leefbaar, veilig en nog knapper te maken.

Hieronder vindt u een overzicht van grote werkzaamheden in de gemeente Deventer. Klik op de projectnaam voor meer informatie. Kleinere werkzaamheden vindt u onder Nieuws. Op de kaart vindt u alle werkzaamheden.

Een overzicht van de geplande werkzaamheden tot 2022 vindt u in het Meerjaren onderhoudsplan (MJOP-MIND). Dit onderhoudsplan is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

A1 verbreding

De A1 bij Deventer wordt verbreed

Lees meer

Boxbergerweg fietspad

Het fietspad Boxbergerweg krijgt betonverharding. Het gaat om het deel vanaf de Zandwetering (komgrens Deventer) tot de Randerstraat in Diepenveen. KWS voert het werk uit. Vitens vervangt de drinkwaterleiding.

Lees meer

Bronsinklaan

De gemeente Deventer is gestart met werkzaamheden aan de Bronsinklaan fase 1 in de wijk Colmschate-Zuid. In dit meerjarige project krijgt de straat een opknapbeurt.

Lees meer

Deltabuurt

De gemeente Deventer voert onderhoud uit aan de straten Douwelerwetering (gedeelte voor de flat met huisnummers 61 -101) en de Haringvlietstraat (gedeelte voor de flat met huisnummers 112 – 138) en het binnenterrein.

Lees meer

Fietsroutes

De werkzaamheden aan de fietsroutes langs de Margijnenenk, Lebuinuslaan en de Overstichtlaan en de rotonde bij de Laan van Borgele zijn bijna klaar. We brengen de beplanting nog aan.

Lees meer

Gorsselseweg

Dit najaar is er onderhoud aan de Gorsselseweg in Bathmen. Het gaat om het deel vanaf het kombord Koersensweg tot aan het kruispunt met de Woerdmansweg.

Lees meer

Havezatelaan

Vanaf juni 2021 zijn we aan het werk geweest in de Havezatelaan. We hebben in verschillende fasen de rotonde, de Havezatelaan en omliggend gebied inclusief de parkeerterreinen van de flats aangepakt.

Lees meer

Keizerslanden wordt nog knapper

Het opgeknapte park tegenover winkelcentrum Keizerslanden is officieel geopend. Tijdens de opening op 9 april 2021 is de naam van het park bekendgemaakt. Het park heet nu ‘Godebaldpark’.

Lees meer

Koersenweg

Het fietspad langs de Koersenweg in Bathmen wordt vernieuwd. Het gaat om deel vanaf de kruising Gorsselseweg tot Marsdijk.

Lees meer

Noorderplein

We gaan de rotonde op het Noorderplein opnieuw inrichten. Deze rotonde is onderdeel van 1 van de routes van het hoofdfietsnetwerk van de gemeente Deventer.

Lees meer

Prinses Margrietlaan Bathmen

In de Prinses Margrietlaan in Bathmen wordt dit jaar groot onderhoud uitgevoerd. Het deel dat wordt aangepakt loopt van de Prinses Beatrixlaan tot en met de Koningin Julianalaan.

Lees meer

Roessinksweg en Salomonszegel

We gaan de Roessinksweg en de Salomonszegel opnieuw inrichten.

Lees meer

Spijkerpad

In 2020 is Gemeente Deventer gestart met de voorbereidingen voor de vervanging van de stadsbomen Spijkerpad. De conditie van de bomen is slecht en de bomen zijn aan vervanging toe.

Lees meer

Tesselschadestraat

De boomwortels in de Tesselschadestraat, ter hoogte van huisnummers 43 tot en met 59, zorgen voor overlast door ongelijke bestrating. De gemeente wil de gezonde bomen behouden en de overlast aanpakken.

Lees meer

Tjoenermarke

De komende jaren gaat de gemeente aan de slag met de openbare ruimte in de wijk Tjoenermarke in Diepenveen.

Lees meer

Uw reactie over de proef op de Prinses Margrietlaan

Van 1 december 2022 tot en met 31 mei 2023 vindt een proef voor tweerichtingsverkeer op de Prinses Margrietlaan plaats. U kunt in deze periode via dit formulier uw ervaringen doorgeven. 
 

Lees meer