Logo Deventer wordt nóg knapper!

Projecten

Op verschillende plekken in Deventer voert de gemeente groot onderhoud uit. Bijvoorbeeld wegwerkzaamheden of herinrichting van een wijk of straat. Doel van deze werkzaamheden is Deventer schoon, leefbaar, veilig en nog knapper te maken.

Hieronder vindt u een overzicht van grote werkzaamheden in de gemeente Deventer. Klik op de projectnaam voor meer informatie. Kleinere werkzaamheden vindt u onder Nieuws. Op de kaart vindt u alle werkzaamheden.

Een overzicht van de geplande werkzaamheden vindt u in het Meerjaren onderhoudsplan (pdf, 3,3 MB) (MJOP-MIND). Dit onderhoudsplan wordt iedere 2 jaar opnieuw vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. U kunt de werkzaamheden ook bekijken op de kaart MJOP-MIND 2023.

Groot onderhoud N348 en Siemelinksweg

De provincie Overijssel en de gemeente Deventer trekken samen op in de voorbereiding van groot onderhoud aan de N348 en Siemelinksweg.

Lees meer

A1 verbreding

De A1 bij Deventer wordt verbreed

Lees meer

Bronsinklaan

De gemeente Deventer is gestart met werkzaamheden aan de Bronsinklaan fase 1 in de wijk Colmschate-Zuid. In dit meerjarige project krijgt de straat een opknapbeurt.

Lees meer

Deltabuurt

De gemeente Deventer voert onderhoud uit aan de straten Douwelerwetering (gedeelte voor de flat met huisnummers 61 -101) en de Haringvlietstraat (gedeelte voor de flat met huisnummers 112 – 138) en het binnenterrein.

Lees meer

Godebaldpark omgeving

De straten in de omgeving van het Godebaldpark worden opnieuw ingericht. Het gaat om de straten Radboudlaan, Adelboldstraat en Frederik van Blankenheimstraat.

Lees meer

Woonrijp maken van Het Eikendal

Aan de rand van Diepenveen nabij Deventer ligt, op misschien wel het mooiste plekje van Nederland, Het Eikendal. Op deze bijzondere locatie in het groene Salland zijn veel droomhuizen gebouwd. Nu is het tijd om de openbare ruimte in te richten.

Lees meer

Keizerslanden wordt nog knapper

Het opgeknapte park tegenover winkelcentrum Keizerslanden is officieel geopend. Tijdens de opening op 9 april 2021 is de naam van het park bekendgemaakt. Het park heet nu ‘Godebaldpark’.

Lees meer

Noorderplein

Op 11 september 2023 starten de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe rotonde op het Noorderplein. De rotonde krijgt een nieuwe inrichting die voldoet aan de laatste veiligheidsrichtlijnen. Daardoor worden ongewenste, gevaarlijke situaties voorkomen. De rotonde wordt ook klaar gemaakt voor het veranderende klimaat.

Lees meer

Prinses Margrietlaan Bathmen

In de Prinses Margrietlaan in Bathmen wordt dit jaar groot onderhoud uitgevoerd. Het deel dat wordt aangepakt loopt van de Prinses Beatrixlaan tot en met de Koningin Julianalaan.

Lees meer

Spijkerpad

In 2020 is Gemeente Deventer gestart met de voorbereidingen voor de vervanging van de stadsbomen Spijkerpad. De conditie van de bomen is slecht en de bomen zijn aan vervanging toe.

Lees meer

Tjoenermarke

De komende jaren gaat de gemeente aan de slag met de openbare ruimte in de wijk Tjoenermarke in Diepenveen.

Lees meer

Verkenning N348 Epse-A1

De provincie Gelderland onderzoekt samen met de gemeenten Lochem en Deventer, naar de mogelijkheden om het verkeer op de N348 vlot en veilig te laten verlopen.

Lees meer

Vliegend Hert

Op donderdag 8 december 2022 heeft de informatieavond plaatsgevonden over de plannen voor de aanpassing van Vliegend Hert. Omdat veel omwonenden bezwaar hebben tegen de afsluiting van het Vliegend Hert voor auto’s, heeft de gemeente besloten dat dit niet doorgaat.

Lees meer