Logo Deventer wordt nóg knapper!

Projecten

Op verschillende plekken in Deventer voert de gemeente groot onderhoud uit. Bijvoorbeeld wegwerkzaamheden of herinrichting van een wijk of straat. Doel van deze werkzaamheden is Deventer schoon, leefbaar, veilig en nog knapper te maken.

Hieronder vindt u een overzicht van grote werkzaamheden in de gemeente Deventer. Klik op de projectnaam voor meer informatie. Kleinere werkzaamheden vindt u onder Nieuws. Op de kaart vindt u alle werkzaamheden.

Een overzicht van de geplande werkzaamheden vindt u in het Meerjaren onderhoudsplan (MJOP-MIND). Dit onderhoudsplan wordt iedere 2 jaar opnieuw vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. U kunt de werkzaamheden ook bekijken op de kaart MJOP-MIND.

Fietspad Schipbeekpad Bathmen

Op het fietspad Schipbeekpad is het asfalt beschadigd. We vervangen dit asfalt voor beton. Ook verbreden we het fietspad naar 3 meter. Zo wordt het fietspad weer veilig voor fietsers en andere gebruikers.

Lees meer

Rielermatenweg

In september 2023 zijn bij onderhoudswerkzaamheden aan de Rielermatenweg op 1 locatie in de onderlaag enkele stukjes asbest aangetroffen. De werkzaamheden aan de weg zijn toen stopgezet en de onderlaag is weer afgedekt.

Lees meer

Vliegend Hert en Atalanta veiliger en rustiger

Vliegend Hert in Colmschate heeft groot onderhoud nodig. Het asfalt is aan vervanging toe. Ook wordt er hard gereden en is het onveilig. De gemeente wil daarom de inrichting van Vliegend Hert aanpassen met ruimte voor fietsers, voetgangers en auto’s, meer groen en klaar voor het veranderende klimaat.

Lees meer

Noorderenk: meepraten over (groot) onderhoud

De asfaltwegen in Noorderenk, Bathmen zijn slecht en al enkele keren opgelapt. Op meerdere plekken drukken boomwortels asfalt en stoeptegels omhoog. De voetpaden zijn niet al te best. Ook is het nodig om in een aantal straten het riool te vervangen door een gescheiden systeem voor regenwater en afvalwater.

Lees meer

Fietspad Spanjaardsdijk Schalkhaar

Op het fietspad op de Spanjaardsdijk is het asfalt beschadigd. We vervangen dit asfalt door beton. Ook verbreden we het fietspad. Zo is het fietspad weer veilig voor fietsers.

Lees meer

Rotonde Hoge Hondstraat / Ceintuurbaan

In de zomer van 2024 wordt de rotonde aan de Hoge Hondstraat / Ceintuurbaan opnieuw ingericht. De rotonde is een aantal jaren geleden ook aangepast, maar dat heeft niet gezorgd voor minder aanrijdingen met fietsers.

Lees meer

Herstelwerkzaamheden N348 en Siemelinksweg

De provincie Overijssel en de gemeente Deventer trekken samen op in het groot onderhoud aan de N348 en Siemelinksweg. De geplande werkzaamheden zijn afgerond. Helaas zijn aanvullende herstelwerkzaamheden nodig.

Lees meer

A1 verbreding

De A1 bij Deventer wordt verbreed

Lees meer

Bronsinklaan

De gemeente Deventer is gestart met werkzaamheden aan de Bronsinklaan fase 1 in de wijk Colmschate-Zuid. In dit meerjarige project krijgt de straat een opknapbeurt.

Lees meer

Deltabuurt

De gemeente Deventer voert onderhoud uit aan de straten Douwelerwetering (gedeelte voor de flat met huisnummers 61 -101) en de Haringvlietstraat (gedeelte voor de flat met huisnummers 112 – 138) en het binnenterrein.

Lees meer

Godebaldpark omgeving

De straten in de omgeving van het Godebaldpark worden opnieuw ingericht. Het gaat om de straten Radboudlaan, Adelboldstraat en Frederik van Blankenheimstraat.

Lees meer

Woonrijp maken van Het Eikendal

Aan de rand van Diepenveen nabij Deventer ligt, op misschien wel het mooiste plekje van Nederland, Het Eikendal. Op deze bijzondere locatie in het groene Salland zijn veel droomhuizen gebouwd. Nu is het tijd om de openbare ruimte in te richten.

Lees meer

Noorderplein

De nieuwe rotonde op het Noorderplein heeft een geheel nieuwe inrichting gekregen.

Lees meer

Spijkerpad

In 2020 is Gemeente Deventer gestart met de voorbereidingen voor de vervanging van de stadsbomen Spijkerpad. De conditie van de bomen is slecht en de bomen zijn aan vervanging toe.

Lees meer

Tjoenermarke

De komende jaren gaat de gemeente aan de slag met de openbare ruimte in de wijk Tjoenermarke in Diepenveen.

Lees meer

Verkenning N348 Epse-A1

De provincie Gelderland onderzoekt samen met de gemeenten Lochem en Deventer, naar de mogelijkheden om het verkeer op de N348 vlot en veilig te laten verlopen.

Lees meer