Logo Deventer wordt nóg knapper!

Woonrijp maken van Het Eikendal

Luchtfoto van Het Eikendal. Villa's staan in een bosrijk gebied.

Aan de rand van Diepenveen nabij Deventer ligt, op misschien wel het mooiste plekje van Nederland, Het Eikendal. Op deze bijzondere locatie in het groene Salland zijn veel droomhuizen gebouwd. Nu is het tijd om de openbare ruimte in te richten.

De gemeente Deventer start medio augustus 2023 met het woonrijp maken van de woonwijk. Dit houdt in dat we het asfalt verwijderen en de definitieve gebakken klinkers in de rijbaan aanbrengen. Ook realiseren we de inritten naar de diverse percelen en plaatsen we lantaarnpalen. De beplanting brengen we aan tussen november 2023 en april 2024.

Aannemer Dostal Wegenbouw verzorgt de bestrating en de bijbehorende werkzaamheden. Het Groenbedrijf zorgt voor de beplanting.

 

Tekeningen 

Op de presentatietekeningen en faseringstekeningen kunt u zien wat er gaat gebeuren en wanneer dit op de planning staat. De presentatietekeningen en de faseringstekeningen vindt u hieronder.

De inrichting staat op hoofdlijnen vast. Op- en aanmerkingen kunt u uiteraard kwijt bij de projectleider civiel, Peter Linthorst.

 

 

Planning 

De werkzaamheden hebben een geschatte tijdsduur en zijn weersafhankelijk. Het is dus mogelijk dat de werkzaamheden langer of korter duren dan voorzien.

  • Op dinsdag 15 augustus 2023 (week 33) starten de werkzaamheden in Het Eikendal Zuid. 
  • Op maandag 4 september (week 36) starten de werkzaamheden in Het Eikendal Noord.  

 

Speelplek 

Bij een nieuwe woonwijk hoort ook een speelplek voor de kinderen. Zo ook in de wijk Het Eikendal. In de overzichtstekening is de locatie van de nieuwe speelplek opgenomen. Mocht u hier ideeën over hebben, dan kunt u deze mailen naar Peter Linthorst.  

 

Actuele informatie 

Vlak voor de werkzaamheden starten in uw straat, wordt u geïnformeerd door Dostal Wegenbouw. Zij voorzien u van de laatste actuele informatie. Wie is de uitvoerder, hoe is deze te bereiken, waar kunt u de vuilcontainer aanbieden, waar parkeert u tijdelijk uw auto, enzovoort.

Let op: tijdens de werkzaamheden kunt u uw elektrische auto niet thuis opladen. Hiervoor zult u een andere oplossing moeten vinden. 

 

Meer informatie 

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen verzameld. Bekijk deze vragen en onze antwoorden (pdf) over het woonrijp maken van Het Eikendal. 

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij Anthony Blanken, via het e-mailadres a.blanken@deventer.nl.

Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met Peter Linthorst. Hij is de projectleider civiel van Het Eikendal:

Meer informatie over het project, vindt u op www.heteikendal.nl

Luchtfoto van Het Eikendal. Villa's staan in een bosrijk gebied.