Naar home

Werkzaamheden

Op verschillende plekken in Deventer voert de gemeente groot onderhoud uit. Bijvoorbeeld wegwerkzaamheden of herinrichting van een wijk of straat. Doel van deze werkzaamheden is Deventer schoon, leefbaar, veilig en nog knapper te maken.

Hieronder vindt u een overzicht van grote werkzaamheden in de gemeente Deventer. Klik op de projectnaam voor meer informatie. Kleinere werkzaamheden vindt u onder Nieuws. Op de kaart vindt u alle werkzaamheden.

Een overzicht van de geplande werkzaamheden tot 2022 vindt u in het Meerjaren onderhoudsplan (MJOP-MIND). Dit onderhoudsplan is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

Bronsinklaan

De gemeente Deventer is gestart met werkzaamheden aan de Bronsinklaan fase 1 in de wijk Colmschate-Zuid. In dit meerjarige project krijgt de straat een opknapbeurt.

Lees meer

Deltabuurt

De gemeente Deventer voert onderhoud uit aan de straten Douwelerwetering (gedeelte voor de flat met huisnummers 61 -101) en de Haringvlietstraat (gedeelte voor de flat met huisnummers 112 – 138) en het binnenterrein.

Lees meer

Fietsroutes

De werkzaamheden aan de fietsroutes langs de Margijnenenk, Lebuinuslaan en de Overstichtlaan en de rotonde bij de Laan van Borgele zijn bijna klaar. We brengen de beplanting nog aan.

Lees meer

Keizerslanden wordt nog knapper

Het opgeknapte park tegenover winkelcentrum Keizerslanden is officieel geopend. Tijdens de opening op 9 april 2021 is de naam van het park bekendgemaakt. Het park heet nu ‘Godebaldpark’.

Lees meer

Noorderplein

We gaan de rotonde op het Noorderplein opnieuw inrichten. Deze rotonde is onderdeel van 1 van de routes van het hoofdfietsnetwerk van de gemeente Deventer.

Lees meer

Onderhoud asfalt Gorsselseweg

Dit najaar is er onderhoud aan de Gorsselseweg in Bathmen. Het gaat om het deel vanaf het kombord Koersensweg tot aan het kruispunt met de Woerdmansweg.

Lees meer

Prinses Margrietlaan Bathmen

De werkzaamheden aan de Prinses Margrietlaan in Bathmen zijn afgerond.

Lees meer

Roessinksweg en Salomonszegel

We gaan de Roessinksweg en de Salomonszegel opnieuw inrichten.

Lees meer

Spijkerpad

In 2020 is de gemeente Deventer gestart met de voorbereidingen voor een reconstructie van het Spijkerpad. Dit proces heeft een poos stil gelegen. Ondertussen is gewerkt aan een profiel voor de hele wijk Tuindorp en is het project van de straat weer opgepakt.

Lees meer

Tesselschadestraat

De Tesselschadestraat, ter hoogte van huisnummers 43 tot en met 59, krijgt een erfinrichting. De boomwortels hier zorgen bovendien voor overlast door ongelijke bestrating. De gemeente wil de gezonde bomen behouden en de overlast aanpakken.

Lees meer

Tjoenermarke

De komende jaren gaat de gemeente aan de slag met de openbare ruimte in de wijk Tjoenermarke in Diepenveen.

Lees meer

Verbreding A1

De A1 bij Deventer wordt verbreed.

Lees meer