Logo Deventer wordt nóg knapper!

Deltabuurt

Gemeente Deventer voert groot onderhoud uit aan straten in de Deltabuurt. De werkzaamheden aan de Douwelerwetering en een deel van de Haringvlietstraat zijn klaar. We gaan nu bezig met het andere deel van de Haringvlietstraat en de Volkerakstraat.

We hebben een schetsontwerp (pdf, 3 MB) gemaakt voor deze straten. Wat gaan we doen?

  • we vervangen de rioleringen;
  • de bestrating vernieuwen we of leggen we recht;
  • sommige parkeerplaatsen delen we anders in;
  • we nemen maatregelen, die zorgen dat het water bij harde regenbuien goed kan wegstromen naar groene gebieden.

De werkzaamheden zijn in de Haringvlietstraat (voor de flat met huisnummers 2 tot 108) en de Volkerakstraat (tot aan de Roerstraat). Het grasveldje en de parkeerplaatsen tegenover de kruising met de Roerstraat nemen we ook mee.

 

Bewonersavond schetsontwerp

Over het schetsontwerp houden we een bewonersavond. U kunt in gesprek met mensen van de gemeente Deventer en Buro Hoogstraat. Buro Hoogstraat heeft voor ons het schetsontwerp gemaakt. Ook horen we graag of er nog andere dingen zijn waar we rekening mee moeten houden.

De bewonersavond is op dinsdag 16 mei 2023 van 18.00 uur tot 19.30 uur, op de hoek van Volkerakstraat – Deltalaan. 

 

Hoe gaat het daarna verder?

We gaan kijken of de opmerkingen en wensen ingepast kunnen worden in het ontwerp. Het aangepaste ontwerp laten we vervolgens nog een keer zien op een avond in de buurt. Als alles volgens planning verloopt, starten de werkzaamheden in het najaar van 2023.

 

Contact

Heeft u vragen over dit project, dan kunt u contact opnemen met Esther van Andel, projectassistent bij de gemeente Deventer:

 

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook.