Logo Deventer wordt nóg knapper!

Tjoenermarke

De komende jaren gaat de gemeente aan de slag met de openbare ruimte in de wijk Tjoenermarke in Diepenveen.

De Tjoenermarke is gebouwd in de jaren 1980. De straten en het groen in de wijk zijn inmiddels aan onderhoud toe. Hoe kunnen we de wijk aantrekkelijk houden, nu én in de toekomst? Daar hebben we u als buurtbewoner bij nodig.

 

Thema's

Bij de nieuwe inrichting van Tjoenermarke staan deze 4 thema’s centraal:

 1. speel- en ontmoetplekken;
 2. verbetering van de toegankelijkheid én verkeersveiligheid;
 3. beter te beheren groenvoorzieningen;
 4. maatregelen tegen overvloedige regen én tegen droogte.

 

Ontwerpproces Tjoenermarke

In 2020 hebben we het voorlopig ontwerp voor de Tjoenermarke gepresenteerd. U als bewoner kon ideeën inbrengen. Het ontwerp hebben we verder uitgewerkt naar een definitief groen-ontwerp (pdf, 2,5 MB) en een definitief civiel-ontwerp (pdf, 3 MB).

In de ontwerpen staan op sommige plaatsen rode kruisjes. De betekenis hiervan staat niet in de legenda. Het gaat hier om bomen die weg gaan, of ondertussen al weg zijn. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van beheer en niet van het project. 

 

Voortgang

De werkzaamheden aan het Speelplein en Plein Bernard Dapperstraat zijn in 2022 afgerond. Voor de Reinier Zwaeffkenstraat staan er nog wat plantwerkzaamheden op de planning.

De volgende straten waar we aan het werk gaan is de Melchior van Brielstraat en Stijne van Sallandstraat. Op het Definitief ontwerp Tjoenermarke ziet u welke werkzaamheden daar plaatsvinden. 

 

Opname woningen

Voorafgaand aan de werkzaamheden komt er een 0-meting. Adviesbureau Lengkeek doet deze 0-meting van de woningen rondom de werkzaamheden van de 1e percelen. Bestaande schades aan woningen worden op deze manier in beeld gebracht.

Op de volgende momenten heeft de 0-meting plaats:

 • zaterdagochtend 25 maart: Melchior van Brielstraat huisnummers 1 t/m 23;
 • maandag 27 maart en dinsdagochtend 28 maart: Melchior van Brielstraat huisnummers 2 t/m 36, Reinier Zwaeffkenstraat huisnummers 1 en 3.

Bewoners krijgen een brief met meer informatie.

 

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden voeren we uit in fasen, verspreid over meerdere jaren. Op dit moment verlopen de werkzaamheden volgens planning. Zie de planning op de kaart (pdf, 265 KB).

Maandag 27 maart start aannemer NTP met de werkzaamheden aan de Melchior van Brielstraat en Stijne van Sallandstraat. Er worden bovendien een aantal bomen geplant in de Stijne van Sallandstraat.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • opbreken van de asfaltverharding;
 • verschillende grondwerkzaamheden;
 • aanleggen betonband;
 • leggen van nieuw asfalt.

 

Bereikbaarheid


Tijdens een deel van de werkzaamheden is het voor bewoners niet mogelijk om met een voertuig de woning te bereiken. Dit kan niet anders, omdat aan de noordzijde van de Melchior van Brielstraat (oneven huisnummers) een betonband wordt gestort. Het duurt een aantal weken voordat de betonband hard is.

Tijdens de afsluiting in fase 1 (huisnummers 1 t/m 37 en 2 t/m 36) kunnen bewoners parkeren in de omliggende straten:

 • De Nieuwe Aanleg;
 • Reiner Zwaeffkenstraat;
 • Johan van Twickelstraat.

Tijdens de afsluiting in fase 2 (huisnummer 37 tot Boxbergerweg) kunnen bewoners parkeren in de omliggende straten:

 • Johan van Twickelstraat;
 • Stijne van Sallandtstraat.

De aannemer werkt op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio week 19 gereed (week van 8 t/m 12 mei 2023).

 

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen over het ontwerp? Neem dan contact op met meneer Schutte:

 

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook.