Logo Deventer wordt nóg knapper!

Bronsinklaan

De gemeente Deventer is gestart met werkzaamheden aan de Bronsinklaan fase 1 in de wijk Colmschate-Zuid. In dit meerjarige project krijgt de straat een opknapbeurt.

Het definitieve ontwerp voor fase 1 (pdf, 5 MB) is gereed. In het definitieve ontwerp zijn opmerkingen van bewoners meegenomen. Het voorlopige ontwerp van fase 2 wordt later uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Het asfalt en de stoepen in de Bronsinklaan worden vernieuwd. Ook de parkeerplaatsen worden aangepakt. Een aantal bomen in de straat moeten vervangen worden. Het asfalt in de straat is versleten en de bomen aan de Bronsinklaan zorgen voor wortelopdruk. Hierdoor wordt zowel het asfalt als de stoep langzaam omhooggeduwd. Om de bestaande bomen voldoende groeiruimte te geven, wordt de rijbaan versmald.

 

Bomen

Er komt een aantal nieuwe bomen in de Bronsinklaan. Bomen die beter passen bij de straat. Er is nu veel schade aan stoepen en het asfalt door de opdruk van boomwortels. De wortelopdruk zorgt voor een rommelig straatbeeld. De straat is door de hobbelige tegels en het asfalt niet goed toegankelijk voor bijvoorbeeld rolstoelen, kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn. Bij de keuze van de nieuwe bomen is rekening gehouden met de ruimte die de boom nodig heeft om goed te groeien. Ook wordt de rijbaan iets smaller.

Uit onderzoek blijkt dat in fase 1 van de Bronsinklaan (Somervaart-Slonninkweg) toch 4 bomen kunnen blijven staan. Ook is ervoor gekozen minder bomen (ten opzichte van het voorlopige ontwerp) terug te laten komen.

 

Parkeren

De parkeerplaatsen worden vernieuwd, zodat ze voldoen aan de regelgeving.

 

Planning

  • De werkzaamheden voor fase 1 zijn gestart. Deze duren tot en met begin februari 2022.
  • De Slonninkweg-Somervaart (fase 2) staat nu gepland voor het voorjaar van 2024.
  • Heeft u vragen en/of opmerkingen, stuur dan een e-mail naar bronsinklaan@deventer.nl.

 

Contact

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek. Voor vragen kunt u terecht bij uitvoerder Luuk Spijkerman: telefoonnummer 0544 - 488 488.

 

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook.