Logo Deventer wordt nóg knapper!

Start aanpassing spoorwegovergangen Diepenveen

ProRail gaat in Diepenveen één spoorwegovergang sluiten en één spoorwegovergang beveiligen.

De spoorwegovergang aan de Sallandsweg wordt verbreed en extra beveiligd voor voetgangers. Verder wordt er een nieuw wandelpad aangelegd naast de Sallandsweg.

 

Werkzaamheden aan de overwegen: 29 april tot en met 1 mei 2024 

Op dit moment worden al de nodige voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden aan de spoorwegovergangen worden uitgevoerd van 29 april tot en met 1 mei 2024. Tijdens de werkzaamheden is de overweg Sallandsweg gestremd. Het verkeer wordt via de gele borden omgeleid.  

 

Nieuw vrijliggend wandelpad 

De wandelverbinding naar landgoed Nieuw Rande blijft behouden. In overleg met ProRail, Stichting IJssellandschap, Wandelnet, gemeente Deventer en betrokken bewoners is gekozen voor een nieuw (bijna vrij liggend) wandelpad naast de Sallandsweg, tussen de bestaande overweg en landgoed Nieuw Rande. Om die reden wordt de spoorwegovergang Sallandsweg sterk verbeterd voor voetgangers. Dit nieuwe pad is vanaf 2 mei 2024 toegankelijk voor wandelaars.  

 

De noordelijke onbeveiligde overweg wordt afgesloten 

In 2020 heeft ProRail vanuit het oogpunt van veiligheid besloten om de noordelijke spoorwegovergang (ter plaatse van het oude kerkenpad) te sluiten en de zuidelijke spoorwegovergang (nabij Schapenzandweg 15A) te beveiligen. Het gevolg van dit besluit is dat de huidige wandelroute wordt aangepast.

 

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook.

Bijlage Grootte
Schetsontwerp Sallandseweg 2.930,1 KB