Logo Deventer wordt nóg knapper!

Werkzaamheden Schapenbrug Diepenveen

Het beton aan de onderzijde van het dek van de Schapenbrug wordt gerepareerd.

Bij onderzoek van de liggers van de brug is gebleken, dat de verbinding tussen het oude en het nieuwe beton onvoldoende is. Daardoor is er te veel onzekerheid bij piekbelastingen over de sterkte van de brug. De eerdere werkzaamheden moeten daarom opnieuw worden gedaan.

Voor het herstelplan voeren we eerst aanvullende metingen uit. Deze metingen plannen we zo snel mogelijk in. Wanneer de resultaten van de metingen bekend zijn, plannen we de herstelwerkzaamheden in.

 

Afsluiting

De brug is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers is de brug wel begaanbaar. Er is een omleiding via de zuidelijk gelegen Wetermansweg. De duur van de brugafsluiting en de omleiding is nog niet bekend.

 

Bereikbaarheid

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Op borden staat de omleidingsroute aangegeven.

Om de woningen en bedrijven aan de Schapenzandweg goed bereikbaar te houden, is op woensdag 7 februari 2024 het zandpad aangepakt. Deze is nu goed begaanbaar.

 

Klaar voor de toekomst

Samen met de gemeente zorgen aannemers Dusseldorp en van Wijk Beton, Weg en Waterbouw ervoor, dat de overlast zo beperkt mogelijk is. Als de brug weer opengaat is deze helemaal klaar voor de toekomst.

 

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Wiljan te Raa, de werkvoorbereider van Dusseldorp. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0544 - 48 84 88.