Welle en IJsselkade

Van 9 tot en met 18 oktober zijn er op de Welle en de IJsselkade verschillende werkzaamheden. Deze wegen zijn dan afgesloten voor auto’s. Op 18 oktober 17.00 uur gaat de weg langs de IJssel weer open.
Zicht op Welle en IJsselkade

Fietsers en voetgangers kunnen de Welle en IJsselkade blijven gebruiken. Soms is er voor hen een kleine omleiding. Overig verkeer wordt omgeleid via het Hanzetracé.

In anderhalve week tijd voeren 4 verschillende aannemers voor 3 verschillende opdrachtgevers 5 verschillende werkzaamheden uit. De gemeente heeft alle deze werkzaamheden in dezelfde periode gepland, zodat de overlast zo kort mogelijk is.

Bereikbaarheid Grote Kerkhof en Nieuwe Markt

Tijdens de werkzaamheden zijn de parkeerlocaties op het Grote Kerkhof, de Nieuwe Markt en de Polstraat bereikbaar.

  • Op 9, 10 en 16, 17 oktober vanuit oostelijke richting via de Duimpoort, die tijdelijk open wordt gesteld.
  • Van 11 tot en met 15 oktober en op 18 oktober is de Nieuwe Markt vanuit oostelijke richting bereikbaar en open via de Welle.

Werkzaamheden

  • Het fietspad langs de IJsselkade krijgt asfalt.
  • Het fietspad Ossenweerdstraat-IJsselkade wordt onderhouden.
  • Vervanging gasleidingen onder de Welle.
  • Onderhoud aan het riool onder de Welle en Kapjeswelle ter hoogte van de Twickelostraat.
  • Voor de bouw van de Viking wordt een kraan opgebouwd.

Fietspad IJsselkade

Het fietspad langs de IJsselkade (zijde van de IJssel) krijgt asfalt tussen de Ossenweerdstraat en de Lagestraat. Gaten en hobbels zijn straks verleden tijd. Het fietscomfort gaat hierdoor omhoog.

Voor de aanleg van het fietspad wordt de IJsselkade in zijn geheel afgesloten tussen de Ossenweerdstraat en Lagestraat. Dit is inclusief de kruisingen met Ossenweerdstraat, Korte Zandstraat, Perestraat, Moerbeistraat en Kersenstraat. Door de omleidingen is de wijk bereikbaar via de Ossenweerdstraat, Van Vlotenlaan en Zwolseweg. Al het doorgaand verkeer wordt omgeleid. 

Om een veilige situatie te creëren en om de periode van hinder zo kort mogelijk te houden, is de hele weg afgesloten tijdens de werkzaamheden. Zo kan de aannemer de weg gebruiken om te laden/lossen en voor opslag. Er ontstaat ook een veiligere situatie voor de fietsers, die tijdens de afsluiting over de hoofdrijbaan gaan.

Gasleidingen vervangen

Op de Welle wordt in opdracht van Enexis groot onderhoud aan het gasnet uitgevoerd. De aannemer vervangt de gasleidingen.

Onderhoud riool

Er is onderhoud aan het riool onder de Welle. Deze krijgt een relining. De riolen worden opgeknapt zonder ze open te breken.

Feest!

Verbeteringen zijn reden voor een feestje. Daarom is er op 2 november van 15.30 tot 18.30 uur een fietsfeest aan de Laan van Borgele. Kom langs voor een frietje van de Frietfiets, een fietsquiz en aanschouw de fietsacrobaten. Meer weten? Lees over de plannen en ander fietsnieuws op www.deventerviertfietsen.nl.