Tunnel Oostriklaan

De tunnel Oostriklaan is open voor alle gebruikers. Autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen door de tunnel. Via trappen is het station Colmschate bereikbaar. De onderdoorgang is in de plaats van de gelijkvloerse spoorwegovergang. Een onderdoorgang is veiliger voor het verkeer en beter voor de treinen.

De spoorwegovergang in de Oostriklaan is nu afgesloten voor al het verkeer. De overweg wordt half september 2019 verwijderd. Tegelijk wordt de spoorwegovergang in de Stationsweg verwijderd. Deze blijft dus nog in gebruik tot half september.

Herinrichting Koggeschip

De aannemer is gestart met de herinrichting van het Koggeschip en de oude Oostriklaan in Colmschate. Dit is de laatste fase van de werkzaamheden rond de onderdoorgang Oostriklaan.

Voor de herinrichting van het Koggeschip is een plan gemaakt, in samenspraak met een vertegenwoordiging van bewoners en ondernemers. Dit plan is op 27 september 2018 gepresenteerd aan de omgeving. Bekijk de ontwerptekening (pdf, 430 KB).

De herinrichting van het Koggeschip bestaat uit:

  • het verwijderen van de bestaande asfaltverhardingen;
  • het aanleggen van rioleringen voor de infiltratie en afvoer van hemelwater;
  • het aanleggen van een rijbaan, parkeerplaatsen en voetgangersgebied van gebakken straatsenen.

De nieuwe inrichting sluit aan bij de inrichting van station Colmschate.

Op dit moment zijn er al extra parkeerplaatsen voor auto’s gerealiseerd bij het Koggeschip en aan de Doornenburg. Na de bouw van de onderdoorgang komen ook aan de zuidzijde van het station nieuwe parkeerplaatsen.

Werkzaamheden in fasen

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd (pdf, 170 KB). Winkels, appartementen en het station Colmschate blijven altijd bereikbaar. Overlast is niet te voorkomen, maar de aannemer beperkt dit tot een minimum.

De planning is dat de herinrichting van het Koggeschip begin juli 2019 gereed is.

Station en Scheg

De werkzaamheden rondom het station en bij de Scheg zitten in de laatste fase. Begin mei 2019 zijn deze klaar. Het groen in het gebied planten we komend najaar aan.

Kijk live mee

Volg de werkzaamheden aan de Oostriklaan live via de webcam van een particulier (bekijk in Google Chrome of Mozilla Firefox.

Bekijk ook het animatiefilmpje van de toekomstige onderdoorgang Oostriklaan (59 seconden):

Naar een YouTube filmpje

Onderdoorgang voor al het verkeer

De onderdoorgang heeft een rijbaan voor auto’s in 2 richtingen en een fietspad dat in 2 richtingen bereden kan worden. Ook voetgangers kunnen door de onderdoorgang. In de onderdoorgang is ook de verbinding tussen de perrons. Hiervoor zijn er zowel liften als trappen.

ProRail heeft de afgelopen jaren veel verbeterd aan het spoor. Veel gelijkvloerse overgangen zijn vervangen door ondergrondse oplossingen. Dat is veiliger voor het verkeer en minder storingsgevoelig voor de treinen. Ook hoeven mensen niet meer te wachten voor gesloten spoorbomen.

Financiering

De aanleg van de onderdoorgang is mogelijk door een bijdrage van het Rijk van ruim 16 miljoen euro. De gemeente Deventer legt € 450.000 bij.

Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met Monique van Bekkum, via me.van.bekkum@deventer.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.prorail.nl/oostriklaan.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.