Tunnel Oostriklaan

De tunnel Oostriklaan is open voor alle gebruikers. Autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen door de tunnel. Via trappen is het station Colmschate bereikbaar. De onderdoorgang is in de plaats van de gelijkvloerse spoorwegovergang. Een onderdoorgang is veiliger voor het verkeer en beter voor de treinen.

De drukke overweg in de Oostriklaan behoort tot het verleden. In september en oktober 2019 is ook de overweg in de Starinksweg beveiligd en zijn de overwegen in de Bannink en Stationsweg gesloten. Lees meer over de oplevering tunnel Oostriklaan en station Deventer-Colmschate.

Kijk live mee

Bekijk het animatiefilmpje van de onderdoorgang Oostriklaan (59 seconden):

Naar een YouTube filmpje

Onderdoorgang voor al het verkeer

De onderdoorgang heeft een rijbaan voor auto’s in 2 richtingen en een fietspad dat in 2 richtingen bereden kan worden. Ook voetgangers kunnen door de onderdoorgang. In de onderdoorgang is ook de verbinding tussen de perrons. Hiervoor zijn er zowel liften als trappen.

ProRail heeft de afgelopen jaren veel verbeterd aan het spoor. Veel gelijkvloerse overgangen zijn vervangen door ondergrondse oplossingen. Dat is veiliger voor het verkeer en minder storingsgevoelig voor de treinen. Ook hoeven mensen niet meer te wachten voor gesloten spoorbomen.

Financiering

De aanleg van de onderdoorgang is mogelijk door een bijdrage van het Rijk van ruim 16 miljoen euro. De gemeente Deventer legt € 450.000 bij.

Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met Monique van Bekkum, via me.van.bekkum@deventer.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.prorail.nl/oostriklaan.