Keizerslanden wordt nog knapper

Het opgeknapte park tegenover winkelcentrum Keizerslanden is officieel geopend. Tijdens de opening op 9 april 2021 is de naam van het park bekendgemaakt. Het park heet nu ‘Godebaldpark’.

Ontwerp herinrichting straten omgeving park

De gemeente heeft een 1e ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de straten Radboudlaan, Adeboldstraat en de Frederik van Blankenheimstraat.

Wat verandert er?

  • Nieuwe bestrating;
  • nieuwe groenvakken met bomen;
  • herinrichting parkeervakken;
  • fietsverbinding tussen park en Frederik van Blankenheimstraat;
  • 4 verhoogde plateaus voor veilig oversteken voetgangers en fietsers (met name naar en van park);
  • afkoppelen regenwater van riool en wadi’s voor extra opvang regenwater;
  • vervangen armaturen (verlichting lantaarnpaal) door LED-armaturen.

Het definitieve ontwerp van de herinrichting straten zal naar verwachting eind juni op deze pagina gepubliceerd worden.

Opening van het park

In een wereld zonder corona had de gemeente de opening van het park graag samen met de buurt gevierd. Als alternatief is er een wandelroute (pdf, 1,7 MB) met weetjes en highlights over het park gemaakt. Ook is er een kleurplaat van het Godebaldpark (pdf, 150 KB).

Veranderingen in het Godebaldpark

De paden in het park zijn vervangen door halfverharding. Daardoor is het park goed toegankelijk voor iedereen. Er zijn extra wandelpaden aangelegd en het groen is opgeknapt. De fietsroute door het park is zoveel mogelijk gescheiden van de wandelpaden. Het park heeft comfortabele bankjes gekregen en er is een hondenspeeltuin.

Naam Godebaldpark

Vorig jaar konden bewoners stemmen op 1 van de 3 voorgedragen namen voor het park. Dat ging om de namen ‘Godebaldplantsoen’, ‘Godebaldpark’ of 'Karel de Grotepark'. De gemeente ontving meer dan 200 geldige stemmen. Een ruime meerderheid koos voor de naam Godebaldpark.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking over dit project? Neem contact met ons op via e-mailadres keizerslandennogknapper@deventer.nl.

Uitvoerder Dusseldorp ISM houdt een Facebookpagina bij over de herinrichting van het park in Keizerslanden. Blijf op de hoogte en volg de werkzaamheden via www.facebook.com/ParkKeizerslanden.