Herinrichting Wezenland en Keizer Karellaan

We vernieuwen de weginrichting van het Wezenland en de Keizer Karellaan.
mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel

Het Wezenland en de Keizer Karellaan zijn aan onderhoud toe. Het asfalt is versleten en de bestrating van het fiets- en voetpad is slecht. Beide worden vernieuwd om de weg veilig te houden. Ook de parallelweg moet voor een deel verbeterd worden. Dit geeft tegelijk kansen om de straat anders in te richten en te verbeteren.

Ontwerp

Tijdens de inloopavond op 9 oktober 2018 (pdf, 167 KB) zijn de voorlopige ontwerpen gepresenteerd aan bewoners. Was u niet in de gelegenheid of wilt u nogmaals de tekeningen bekijken? U vindt de tekeningen hier:

De voorlopige ontwerpen worden nu verder uitgewerkt naar een definitief ontwerp. Wilt u alvast een impressie van de ontwerpen? Bekijk onderstaande filmpjes voor een visualisatie van het resultaat.

Wezenland (1 minuut, 26 seconden)

Naar een YouTube filmpje

Keizer Karellaan (2 minuten, 16 seconden)

Naar een YouTube filmpje

Uitvoering

De verwachting is dat we in het voorjaar 2019 starten met de uitvoering van de werkzaamheden aan de weg. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en zijn eind 2019 afgerond. Werkzaamheden worden aangekondigd met borden langs de weg.

Provincie Overijssel

De aanpassingen aan het Wezenland en de Keizer Karellaan worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Overijssel.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Maddie Leerkes van de gemeente Deventer, via telefoonnummer 14 0570 of e-mailadres m.leerkes@deventer.nl.