Herinrichting Wezenland en Keizer Karellaan

We vernieuwen de weginrichting van het Wezenland en de Keizer Karellaan. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.
mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel

Het Wezenland en de Keizer Karellaan waren aan onderhoud toe. Het asfalt was versleten en de bestrating van het fiets- en voetpad was slecht. Beide zijn vernieuwd om de weg veilig te houden. Dit gaf tegelijk kansen om de straat anders in te richten en te verbeteren. Op 15 mei 2020 zijn de werkzaamheden afgerond. In de zomer en herfst van 2020 zal het Groenbedrijf nog onderhoud uitvoeren en bomen planten.

Definitief ontwerp Wezenland en Keizer Karellaan

Tijdens en na de inloopavond op 9 oktober 2018 hebben we veel reacties ontvangen op het ontwerp. Mede op basis van die inbreng hebben wij het voorlopig ontwerp daarom op een aantal punten aangepast.

Zo hebben we 2 extra verkeersplateaus en een extra ontsluiting van de parellelweg aangelegd. Alle plateaus zijn steiler uitgevoerd, waardoor het verkeer meer wordt afgeremd. Het is definitief dat er een rotonde komt bij het kruispunt met de Karel de Grotelaan en de nieuwe weg naar Steenbrugge. Ook deze maatregel zorgt ervoor dat het verkeer wordt gedwongen snelheid te minderen. Het voetpad is op bepaalde locaties verplaatst.

De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop leest u in de Veelgestelde vragen Wezenland en Keizer Karellaan (pdf, 90 KB).

Impressie

Bekijk onderstaande filmpjes voor een visualisatie van het resultaat.

Wezenland (1 minuut, 26 seconden)

Naar een YouTube filmpje

Keizer Karellaan (2 minuten, 16 seconden)

Naar een YouTube filmpje

Provincie Overijssel

De aanpassingen aan het Wezenland en de Keizer Karellaan zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Overijssel.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Maddie Leerkes van de gemeente Deventer, via telefoonnummer 14 0570 of e-mailadres m.leerkes@deventer.nl.

Blijf op de hoogte

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook en Twitter.