Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Herinrichting Wezenland en Keizer Karellaan

We vernieuwen de weginrichting van het Wezenland en de Keizer Karellaan. De werkzaamheden zijn gestart.
mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel

Het Wezenland en de Keizer Karellaan zijn aan onderhoud toe. Het asfalt is versleten en de bestrating van het fiets- en voetpad is slecht. Beide worden vernieuwd om de weg veilig te houden. Dit geeft tegelijk kansen om de straat anders in te richten en te verbeteren.

Keizer Karellaan

In 2019 is de Wezenland aangepakt en nu is de Keizer Karellaan aan de beurt. Begin 2020 reconstrueren we vanaf Kei 13 tot en met Laan van Borgele. Dit doen we in fasen.

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 13 maart werkt de aannemer aan de Keizer Karellaan, van de kruising Laan van Borgele tot en met Borgelerdijk (toegang Borgelebad en sportvelden). Dit is fase 3. Bekijk de bewonersbrief (pdf, 226 KB) over de werkzaamheden in deze fase.

Om veilig te kunnen werken, is de weg volledig afgesloten. Het Borgelebad en de sportvelden zijn bereikbaar via een omleiding. De Karwei is bereikbaar via de tijdelijke ingang aan de Laan van Borgele. Dit geven we aan.

Werkzaamheden fase 4

Op 14 april 2020 brengt de aannemer de deklaag aan over de volledig lengte van fase 3 en 4. Dit is van de kruising Wezenland/Karel de Grotelaan tot de kruising Laan van Borgele.

Voorlopig ontwerp

Tijdens de inloopavond op 9 oktober 2018 (pdf, 167 KB) zijn de voorlopige ontwerpen gepresenteerd aan bewoners.

Definitief ontwerp

Tijdens en na de inloopavond heeft Gemeente Deventer meerdere reacties ontvangen op het ontwerp. Mede op basis van die inbreng hebben wij het voorlopig ontwerp daarom op een aantal punten aangepast.

Zo worden er 2 extra verkeersplateaus en een extra ontsluiting van de parellelweg aangelegd. Alle plateaus worden steiler uitgevoerd, waardoor het verkeer meer wordt afgeremd. Het is nu definitief dat er een rotonde komt bij het kruispunt met de Karel de Grotelaan en de nieuwe weg naar Steenbrugge. Ook deze maatregel zorgt ervoor dat het verkeer wordt gedwongen snelheid te minderen. Het voetpad is op bepaalde locaties verplaatst.

Een aantal vragen en antwoorden vindt u verzameld in het document Veelgestelde vragen Wezenland en Keizer Karellaan (pdf, 90 KB).

Impressie

Wilt u alvast een impressie van de ontwerpen? Bekijk onderstaande filmpjes voor een visualisatie van het resultaat.

Wezenland (1 minuut, 26 seconden)

Naar een YouTube filmpje

Keizer Karellaan (2 minuten, 16 seconden)

Naar een YouTube filmpje

Provincie Overijssel

De aanpassingen aan het Wezenland en de Keizer Karellaan worden mede mogelijk gemaakt door een financiĆ«le bijdrage van de Provincie Overijssel.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Maddie Leerkes van de gemeente Deventer, via telefoonnummer 14 0570 of e-mailadres m.leerkes@deventer.nl.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.