Herinrichting Keizerstraat

De vernieuwde Keizerstraat is gereed. Daarmee is de Rode Loper van het station naar de Brink compleet. De werkzaamheden maakten deel uit van de verbetering stationsomgeving. De toegang en de route naar de binnenstad is nu aantrekkelijker en logischer.

Wethouder Frits Rorink: "De Keizerstraat is de laatste maanden opnieuw ingericht. Nieuwe rode straatstenen, meer bomen en groen en nieuwe verlichting. Het is prachtig geworden. De Keizerstraat is het eerste wat mensen van Deventer zien als ze van het station naar onze mooie binnenstad wandelen. We rollen de rode loper uit voor onze inwoners en bezoekers."

Wat is er veranderd op de Keizerstraat?

  • De weg is geheel vernieuwd;
  • er zijn extra bomen geplant en onder bestaande bomen komt lage beplanting;
  • er zijn fietsparkeerplekken gecreëerd die zijn aangeduid in de bestrating en er zijn vaste fietsrekken gekomen;
  • de openbare verlichting is vervangen door ledverlichting;
  • voor de Deventer Schouwburg en op de ‘6-sprong’ komt een bijzonder lichtelement;
  • de riolering is vernieuwd. Hierbij is het regenwater afgekoppeld van het riool en aangesloten op een nieuw en eigen systeem, waardoor regenwater kan infiltreren in de ondergrond.

Rijrichting

De Keizerstraat is éénrichtingsverkeer geworden richting Brink, tussen Singel en Brinkpoortstraat. De verkeersrichting in de Brinkpoortstraat is omgedraaid richting de Singelstraat.

Bekijk de korte film

Er is een mooie korte film (2 minuten 40 seconden) over de vernieuwde Stationsomgeving gemaakt. Rorink: "Het gebied is 10 jaar in ontwikkeling geweest en nu is het klaar. Normaal reden voor een openingsfeest. Vanwege corona is gekozen voor een passend alternatief: met deze video wordt feestelijk stilgestaan bij dit bijzondere moment."

Naar een YouTube filmpje

Stationsomgeving

De afgelopen 10 jaar is de toegangspoort van Deventer helemaal vernieuwd. Een extra perron zorgt voor meer capaciteit op het spoor. In de ondergrondse fietsenstalling kunnen ruim 3000 mensen elke dag hun fiets veilig achterlaten. Het Stationsplein is aangepakt, de Groene Wal aangelegd en het Churchillplein opnieuw ingericht. Als sluitstuk van de Stationsomgeving is de Keizerstraat samen met de Gedempte Gracht aangepakt.

Ontwerpers

Ank Bleeker en Anneke Nauta van Bleeker Nauta zijn de ontwerpers van het hele gebied. In 2011 zijn ze gestart met het ontwerpen en in juni 2021 zijn de laatste werkzaamheden uitgevoerd.

Mede mogelijk gemaakt door provincie en Rijk

De herinrichting van de Keizerstraat in Deventer is een onderdeel van de herinrichting van de Stationsomgeving. Dit project wordt medegefinancierd door de provincie Overijssel en het Rijk.

 

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook.