Draaiomsbuurt

De Draaiomsbuurt in Diepenveen is aan een opknapbeurt toe. De gemeente gaat samen met drinkwaterbedrijf Vitens aan de slag.

De gemeente Deventer en Vitens zijn in september 2019 begonnen met dit project. Na overleg met de bewoners is er een plan gemaakt. Er is een aannemer uitgekozen die het werk gaat uitvoeren: REKO uit Raalte.

Planning

In september 2020 is gestart met de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen tijdelijk niet bereikbaar voor auto’s. Met kunststof loopschotten zorgt de aannemer ervoor dat woningen altijd per voet bereikbaar zijn.

De civiele- en groenwerkzaamheden zijn medio mei 2021 afgerond. Voor de omgeving rondom de speelplek loopt een apart traject. Zie de alinea Werkgroep speelplek.

Vragen over de werkzaamheden?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met uitvoerder Germen Meier. HIj is tijdens werktijden bereikbaar op telefoonnummer 06 - 14 76 41 68.

Zijn er problemen met de waterleiding, neem dan contact op met Vitens: telefoonnummer 0800 - 0359.

Werkgroep speelplek

Een groep bewoners heeft onder begeleiding van OBB ingenieursbureau meegedacht over de inrichting van de oude speelplek naast het kruispunt Meidoornstraat/Sleedoornstraat/ Esdoornsingel. Dat heeft geleid tot een ontwerp waarin groen, ontmoeting en ruimte voorop staan. Dit betekent dat de Esdoornsingel ter hoogte van de speelplek voor doorgaand autoverkeer wordt afgesloten. Hiervoor wordt een verkeersbesluit genomen.

De meedenkers uit de buurt hopen dat dit een plek wordt, waar je ontspannen een praatje met elkaar kan maken op de picknickbank of een krantje kan lezen in de zon. En waar kleine kinderen met elkaar kunnen spelen. Kortom: een groene, autoluwe en veilige zone in het centrum van de buurt, waar ontspanning voorop staat. De bewoners rondom deze plek hebben een bericht over het ontwerp in de bus gekregen. Zij kunnen op het ontwerp reageren.

Ondanks de tijdelijke 'stilstand' als land, gaan we met de bewonersgroep gewoon digitaal verder. Stap voor stap komen we tot uitvoering van dit ontwerp. Het zou geweldig zijn als de buurt tegen die tijd aanhaakt, om samen de handen uit de mouwen te steken en het resultaat samen te vieren. Laat u het ons weten als u meedoet? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bewoner Jack Loijenga: jalo190@hotmail.com.

Meer weten?

Voor meer informatie over het hele project, kunt u terecht bij de heer Bjorn Hendriks (gemeente Deventer) via telefoonnummer 14 0570 of e-mailadres bhw.hendriks@deventer.nl.

Blijf op de hoogte

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook en Twitter.

Onderliggende bijlagecategorieën