Herinrichting straten omgeving Godebaldpark

Het opgeknapte park tegenover winkelcentrum Keizerslanden is officieel geopend. Tijdens de opening op 9 april 2021 is de naam van het park bekendgemaakt. Het park heet nu ‘Godebaldpark’. Momenteel zijn er werkzaamheden voor de herinrichting van de straten in de omgeving van het Godebaldpark.

Naast het Godebaldpark worden nu de nabij gelegen straten Radboudlaan, Adelboldstraat en Frederik van Blankenheimstraat opgeknapt. 

Definitief ontwerp

Afgelopen maanden is het voorlopige ontwerp voor de herinrichting van de straten uitgewerkt tot een definitief ontwerp (pdf, 5,6 MB). Het definitief ontwerp is grotendeels gelijk aan het voorlopig ontwerp (pdf, 2,6 MB). Op basis van reacties van omwonenden en belanghebbenden is het ontwerp op een aantal punten aangepast. Dit zijn de belangrijkste aanpassingen:

 • plateau tussen de tussenpaden (nabij fietspad) en flat Radboudlaan is verplaatst;
 • regenwater wordt centraler in de berm van het park opgevangen;
 • het plateau op de kruising Frederik van Blankenheimstraat en Frederik van Badenstraat blijft gehandhaafd; 
 • een aantal bomen wordt verwijderd. Onder andere in de groene zone ten behoeve van het fietspad en in de Frederik van Blankenheimstraat ten behoeve van de rijbaan. Deze bomen compenseren we in de Radboudlaan.

Start werkzaamheden

De komende maanden gaat de gemeente op zoek naar een aannemer die het werk gaat uitvoeren. In 2022 starten de werkzaamheden aan de Radboudlaan en de Adelboldstraat. In 2023 worden de werkzaamheden aan de Frederik van Blankenheimstraat uitgevoerd, met daarbij de groene zone en de tussenpaden. Zodra de aannemer bekend is, wordt er meer duidelijk over de planning.

Vergunningen

De gemeente start op korte termijn met het aanvragen van de benodigde kapvergunning. U kunt deze inzien op www.deventer.nl/publicaties. Ook is de omgevingsvergunning voor het omvormen van groen naar verharding (parkeerplaatsen) inmiddels in gang gezet.

Bekijk de meest gestelde vragen en opmerkingen op het voorlopig ontwerp met antwoorden van de gemeente.

Wat verandert er?

 • Nieuwe bestrating;
 • nieuwe groenvakken met bomen;
 • herinrichting parkeervakken;
 • fietsverbinding tussen park en Frederik van Blankenheimstraat;
 • 4 verhoogde plateaus voor veilig oversteken voetgangers en fietsers (met name naar en van park);
 • afkoppelen regenwater van riool en wadi’s voor extra opvang regenwater;
 • vervangen armaturen (verlichting lantaarnpaal) door LED-armaturen.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking over dit project? Neem contact met ons op via e-mailadres keizerslandennogknapper@deventer.nl.

Voor meer informatie, bekijk de Meest gestelde vragen.