Vernieuwde Zandpoort met nieuwe verlichting en meer groen

De toegangswegen naar de Deventer binnenstad worden steeds knapper. Na de Keizerstraat is de Zandpoort nu ook vernieuwd.

Met een duidelijke looproute van de Brinkgarage naar de Brink, meer groen en nieuwe verlichting. De straatstenen zijn deels vernieuwd en de Zandpoort is anders ingericht. Ook zijn er extra parkeerplekken voor de fiets gemaakt. 

Wethouder Frits Rorink: “De Zandpoort is een belangrijke toegang naar de Brink en de rest van de binnenstad. De Zandpoort is prachtig geworden. Ga vooral eens kijken als het gaat schemeren en de nieuwe verlichting aanstaat, dat geeft een uniek en sfeervol beeld!”

In het licht


Met het aanlichten van een aantal gevels, de Oranjeboom en het plaatsen van goede straatverlichting is de verlichting in de Zandpoort sterk verbeterd. 

Deventer klinkers en natuursteen 

Net als in de rest van de Deventer binnenstad ligt in de Zandpoort de ‘Deventer-mix’. Deze speciale mix van klinkers wordt alleen gebruikt in Deventer. De contouren van de oude Zandpoort zijn terug te zien in het straatwerk. En net als in de Keizerstraat zijn in de Zandpoort natuursteenbanden aangebracht. 

Straatkolken en fietsklemmen

De straatkolken (putten) zijn vervangen door de bekende Deventer straatkolken en de Deventer fietsklemmen staan nu ook in de Zandpoort.  

Groene entree 

De Zandpoort wordt gemarkeerd door 2 beplantingsvakken van staal. 

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook en Twitter.