Wegafsluiting Gorsselseweg over de Schipbeek in Bathmen

Van 21 september tot 25 oktober 2020 is de Gorsselseweg bij de brug over de Schipbeek afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Schipbeeksweg.

Uitritten nabij de brug worden tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk opengehouden. In- en uitrijden is altijd mogelijk.

Brug en stuw

De brug in de Gorsselseweg bij Bathmen en de onderliggende stuw zijn toe aan groot onderhoud. De brug voldoet niet meer aan de constructieve eisen. Ook aan de stuw is onderhoud nodig om het waterpeil in de Schipbeek te kunnen blijven reguleren.

Onderhoud

Om het onderhoudsmoment zo goed mogelijk te benutten, worden zoveel mogelijk maatregelen in 1 keer uitgevoerd. Het brugdek, de brugleuningen en de stuwaandrijving worden vervangen en het metselwerk wordt opgeknapt. De gemeente Deventer en Waterschap Rijn en IJssel hebben hiervoor gezamenlijk de opdracht verstrekt.

Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden eind november gereed. De brug en de stuw kunnen dan weer minimaal 30 jaar mee.

Bredere fietsstroken

Het nieuwe asfalt op het brugdek krijgt alvast bredere fietsstroken ter voorbereiding op asfaltonderhoud aan de Gorsselseweg, dat voor 2022 gepland staat.

Lees meer over de werkzaamheden bij de brug en stuw.

Blijf op de hoogte

Deventer wordt nog knapper houdt u op de hoogte van werkzaamheden in Deventer. Volg ons ook via Facebook en Twitter.