Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Werkzaamheden Hanzeweg van start

17 juni 2019 start de herinrichting van de Hanzeweg, tussen de kruispunten Industrieweg/Duurstedeweg en Schonenvaardersstraat/Dordrechtweg.

De aannemer begint met voorbereidende werkzaamheden. Hier merkt u als weggebruiker weinig van. Op woensdag 19 juni worden de verkeerslichten omgezet. Ook zet de aannemer de helft van de rijbaan af. Weggebruikers kunnen vanaf dan wel enige overlast ervaren.

De herinrichting gebeurt in 2 fasen. Tot aan de bouwvak (tot en met 26 juli) vervangt de aannemer de riolering en het asfalt van de noordwestelijke rijbaan. Er is dan steeds 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar.

Fase 2

Fase 2 start eind augustus en duurt naar verwachting tot eind november 2019. Dan wordt het weggedeelte aan de zijde van het tankstation aangepakt en legt de aannemer een nieuwe ventweg aan. Verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden op de al opnieuw ingerichte rijbaan, met ook weer 1 rijstrook per rijrichting.

Hinder

Door de gedeeltelijke wegafsluitingen ontstaat er, met name tijdens de spits, hinder voor het doorgaande verkeer. Ook bestemmingsverkeer kan hinder ondervinden, maar de aanliggende bedrijven blijven wel steeds bereikbaar. In de bouwvak (29 juli tot en met 16 augustus) zijn beide rijbanen beschikbaar voor het verkeer.

Meer weten

Bekijk het definitieve ontwerp (pdf, 1 MB) van de Hanzeweg. Zie ook www.deventer.nl/hanzeweg voor meer informatie.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer T. Leferink van aannemer Lansink: telefoonnummer 06 - 53 87 41 06 (tussen 09.00 en 17.00 uur).

Wilt u iets anders weten over het project Hanzeweg? U kunt terecht bij de heer B. Reijenga van Gemeente Deventer: telefoonnummer 06 - 21 52 19 42 of e-mailadres b.reijenga@deventer.nl.