Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo vanaf 28 juni

Vanaf vrijdag 28 juni vinden op 2 trajecten wegwerkzaamheden plaats op de A1 Apeldoorn-Azelo. Op het weggedeelte tussen Markelo en Rijssen wordt het verkeer in de richting van Deventer over 2 versmalde rijstroken geleid. Een dag later, vanaf zaterdag 29 juni gaat het verkeer tussen Deventer-Oost en Bathmen in beide richtingen hinder van de werkzaamheden ervaren. Hier leidt Rijkswaterstaat dan al het verkeer over 4 versmalde rijstroken (2 rijstroken per richting). De werkzaamheden duren tot eind 2019.

Op- en afritten Bathmen

De op- en afritten bij aansluiting Bathmen (richting Hengelo) zijn afgesloten in het weekend van vrijdag 5 juli 22.00 uur tot maandag 8 juli 05:00 uur. Omleidingsroutes worden met borden langs de weg aangegeven.

Houd rekening met ernstige hinder

Tijdens de werkzaamheden blijven er vrijwel altijd 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximum snelheid is 90 kilometer per uur. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Verder moet het verkeer rekening houden met:

  • meer oponthoud in de spits
  • een inhaalverbod voor vrachtverkeer
  • zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten
  • bij kortstondig werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 km per uur. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk 1 rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.

Meer informatie?

Achtergrondinformatie en actuele werkzaamheden zijn na te lezen op www.A1Oost.nl. Men kan ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.