Tunnel Oostriklaan open voor alle wegverkeer

Tunnel Oostriklaan is vanaf 8 maart open voor alle gebruikers. Behalve het autoverkeer kunnen nu ook fietsers en voetgangers door de tunnel. Via trappen is het station Colmschate bereikbaar.

De nieuwe liften worden naar verwachting komende maandag 11 maart 2019 in gebruik genomen. De spoorwegovergang in de Oostriklaan is nu afgesloten voor al het verkeer.

Zondagavond 10 maart 2019 zullen de bellen van de spoorbomen bij de Oostriklaan voor het laatst klinken. ’s Nachts worden de spoorbomen en bellen verwijderd. De definitieve verwijdering van de overweg zal half september plaatsvinden, gelijktijdig met het verwijderen van de spoorwegovergang in de Stationsweg. Deze blijft dus nog in gebruik tot half september.

De komende tijd wordt er nog druk gewerkt aan en bij de tunnel. De parkeerplaatsen bij de Scheg worden ingericht en de reconstructie van de Oostriksweg en Colmschaterstraatweg is in volle gang. In april 2019 zal de herinrichting van het gebied rond het Koggeschip starten. Deze werkzaamheden zullen enige overlast geven voor gebruikers en omwonenden. We verwachten dat rond de zomer 2019 de werkzaamheden zijn afgerond.