Verbreding A1 Apeldoorn-Azelo versneld uitgevoerd

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen gaf 13 maart 2019 het startschot voor de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo. Aannemer Heijmans begint met werkzaamheden tussen Twello en Deventer en tussen Deventer-Oost en Rijssen.

Starthandeling A1 Apeldoorn-Azelo

De verbreding van A1 Apeldoorn-Azelo wordt in fasen uitgevoerd. De minister had goed nieuws voor de bereikbaarheid van Deventer. De 2e fase van de uitbreiding van de A1 - tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en Azelo - begint al in 2020 in plaats van in 2024. Dat betekent minder lang overlast voor omwonenden en automobilisten en veel sneller, veel betere doorstroming op de A1.

Samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantechregio investeert de Rijksoverheid ruim 400 miljoen euro in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

De weggedeelten ter hoogte van Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en knooppunt Azelo worden in de planning naar voren gehaald en al in 2020 en 2021 uitgevoerd. Bouwbedrijf Heijmans gaat de werkzaamheden voor al deze trajecten uitvoeren. Daarnaast wordt het gedeelte tussen Apeldoorn en Twello ook eerder uitgevoerd, namelijk tussen 2021 en 2025. Hiervoor wordt in de begroting van het ministerie 60 miljoen euro naar voren geschoven.