Bomen langs de Oostriklaan verplaatst

De onderdoorgang bij de Oostriklaan is bijna klaar. Momenteel staan er 2 moeraseiken langs de weg. Op dinsdag 5 februari worden deze verplaatst. Het verkeer op de Oostriklaan wordt hiervoor 2 keer een kort moment stilgelegd.

De 2 moeraseiken worden verplaatst om de verbinding langs het station, over de tunnelbak, te kunnen maken. De bomen krijgen een nieuwe plek aan de andere kant van de Oostriklaan: bij de parkeerplaats van de Scheg.

Voor het transport van de bomen, wordt op 5 februari het verkeer op de Oostriklaan 2 keer een kort moment stilgelegd. Dit met behulp van verkeersregelaars. Het bomentransport heeft plaats buiten de spits.

Bijna klaar

Van Spijker Infrabouw werkt de komende werken aan de afwerking van de omgeving rondom de onderdoorgang Oostriklaan:

  • Aanleggen parkeerplaatsen bij het station aan de zuidzijde;
  • realiseren fiets- en voetpad in de onderdoorgang;
  • opbreken de oude Oostriklaan aan de noordzijde van de spoorlijn.

Na deze werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers de onderdoorgang ook gebruiken. De huidige overweg in de Oostriklaan wordt dan afgesloten. De overweg in de Stationsweg blijft nog even open. Deze wordt in het weekend 21-23 september 2019 afgesloten.

Aanpassen wegen

Aannemer Hoornstra-Ophof Infra past de wegen aan in Colmschate Noord. De Vlinderparkweg wordt doorgetrokken naar de Colmschaterstraatweg. De Colmschaterstraatweg en Oostriksweg worden opnieuw ingericht. Verder gaat Hoonstra-Ophof extra parkeerplaatsen aanleggen bij de Scheg.

Kijk voor meer informatie over het project op de pagina tunnel Oostriklaan en op www.prorail.nl/oostriklaan.