Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Werkzaamheden A1 naar andere rijbaan

De werkzaamheden op de trajecten Deventer-Oost - Bathmen en Markelo - Rijssen op de A1 Apeldoorn - Azelo worden verplaatst naar de rechterrijbaan.

Thumbnail

Dit betekent dat het verkeer zich verschillende keren moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Op de versmalde rijstroken geldt een maximum snelheid van 90 km/u.

A1 Deventer-Oost - Bathmen

Vanaf vrijdag 4 oktober wordt het verkeer tussen Deventer-Oost en Bathmen eerst naar de buitenkant van de weg geleid, zodat ruimte ontstaat om geleiderails te verplaatsen. Vanaf 12 oktober gaat het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken op de rechterrijbaan.

A1 Markelo - Rijssen

Tussen Markelo en Rijssen start de ombouw voor het verkeer op maandag 14 oktober. Het verkeer wordt dan eerst over de buitenkanten van de weg geleid om geleiderails te kunnen verplaatsen. Vanaf 20 oktober gaat het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken op de rechterrijbaan.

Nachtelijke afsluiting A1 richting Deventer

Van zaterdag 19 oktober 22.00 uur tot zondagmorgen 06.00 uur is de A1 tussen aansluiting Rijssen (28) en aansluiting Markelo (26) in de richting van Deventer afgesloten. In die nacht wordt de oude fietsbrug De Wakels verwijderd.

Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. De fietsoversteek is hierdoor ook afgesloten, tot eind februari 2020. Fietsers worden omgeleid via de Markeloseweg / Rijssenseweg (ongeveer 3,5 kilometer).

Houd rekening met ernstige hinder

Tijdens de werkzaamheden blijven 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximumsnelheid is 90 kilometer per uur. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Houd u verder rekening met:

  • meer oponthoud in de spits;
  • een inhaalverbod voor vrachtverkeer;
  • zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten;
  • bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend, waarbij er tijdelijk 1 rijstrook beschikbaar is voor het verkeer of het verkeer kort wordt stilgezet.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Rijkswaterstaat: www.a1oost.nl.