Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Aanleg rotonde en groot onderhoud N344

Op vrijdag 4 oktober start provincie Overijssel met werkzaamheden aan de Holterweg (N344), van de kruising met de Bathmenseweg tot de bebouwde kom van Holten.

Deventer wordt nóg knapper

Dit stuk weg is daarom van 4 tot 14 oktober afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N348-A1 en de N332.

Werkzaamheden

De provincie vervangt de asfaltlaag en markeringen. Ook vervangt zij het kruispunt Oude Molenweg/Oostermaatsdijk door een rotonde. Tenslotte wordt de provinciale weg ter hoogte van het buurtschap Oude Molen ingericht als een bebouwde kom met een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Verkeersveiligheid

Er is al langer de wens om het kruispunt Oude Molenweg/Oostermaatsdijk in het buurtschap Oude Molen te vervangen door een rotonde. Met de rotonde verbetert de veiligheid op dit verkeerspunt. De afgelopen jaren waren hier meerdere verkeersongevallen.

Ruimte in planning A1

Tegelijk met de N344 is ook de Oerdijk, tussen de Cröddendijk en Lettele afgesloten. Ook zijn er (langdurige) werkzaamheden op de A1. Omdat de werkzaamheden aan de N344 niet kunnen wachten, hebben we gekeken naar het beste moment van uitvoering.

De A1 gaat een nieuwe fase in. Daardoor zijn 2 keer 2 rijstroken beschikbaar, in plaats van 4 rijstroken aan 1 zijde. Normaal is dan de kans op ongevallen lager en bij incidenten kunnen hulpdiensten gemakkelijker langs de file. Dit zorgt voor minder drukte, waardoor ruimte is voor het omleidingsverkeer van de N344. De overlast is zo minder groot. Deze periode is in de planning daarom de beste optie.

Hulpdiensten

Hulpdiensten zijn op de hoogte van de afsluitingen. Zij kunnen altijd ter plekke komen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het project? Kijk op de website van provincie Overijssel.