Werkzaamheden Groene Wal: fase 3 gestart

In fase 3 wordt de Singel, gedeelte Keizerstraat en Gedempte Gracht ingericht.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het aanbrengen van de tijdelijke rijbaan. Vele kubieke meters zand zijn in lagen aangebracht, die tussentijds zijn afgetrild. Ook is de riolering vernieuwd. Na de jaarwisseling zijn de tijdelijke rijbaan en de fietsstroken aangebracht. Met de afsluiting van de Keizerstraat is het verkeer overgezet naar de tijdelijke rijbaan.

Lees meer over fase 3 (pdf, 800 KB) en het project op de pagina Groene Wal.

Churchillplein

De knik op het Churchillplein verdwijnt, waardoor het kruispunt overzichtelijk en veiliger wordt. Het gebied tussen de Deventer Schouwburg en de Leeuwenbrug wordt aangepast. Zo verbeteren we de doorstroming voor het openbaar vervoer en alle andere verkeer. In dit gebied, ook wel de Groene Wal genoemd, komen veel bomen. Dit wordt een groene schakel tussen het Rijsterborgherpark en de Buitengracht.