Stadspoortgarage vanaf 21 december weer open

Op vrijdag 21 december om 13.00 uur wordt de Stadspoortgarage officieel geopend door wethouder Frits Rorink. Vanaf die dag is de Stadspoortgarage weer in gebruik. De garage was de afgelopen 7 maanden gesloten in verband met renovatiewerkzaamheden.

Impressie Stadspoortgarage

Het bovendek van de garage is geheel vervangen, de entrees zijn vernieuwd en de brandveiligheid is verbeterd. Na de werkzaamheden heeft de garage een lichte en moderne uitstraling gekregen. Er is onder meer ledverlichting aangebracht. De totale investering bedraagt € 1,5 miljoen.

Gratis parkeren

Vanaf vrijdagochtend 21 december 08.00 uur tot dinsdagochtend 1 januari 08.00 uur kunnen mensen gratis parkeren in de Stadspoortgarage. Vanaf de Stadspoortgarage kunnen mensen snel via de Nieuwstraat de stad in lopen.

Veilig en toegankelijk

De Stadspoortgarage verkeerde al enkele jaren in slechte staat. Het bovendek was niet bruikbaar vanwege betonrot en was deels afgesloten. Met het opknappen van de garage komt de gemeente tegemoet aan de wens van de buurt om de Stadspoortgarage veiliger te maken. Zo is er een hek gekomen bij de entree van de parkeergarage voor de begane grond. Tot nu toe was de begane grond van de parkeergarage open en gold als straatparkeren.