Ceintuurbaan dicht tot eind december

De Ceintuurbaan is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag 29 oktober tot eind december 2018.

Omleiding via Zwolsestraat, Overstichtlaan en Laan van Borgele

De gemeente vervangt het asfalt op de Ceintuurbaan en het Zamenhofplein. Ook maken we de weg veiliger voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden aan de rotonde Zamenhofplein zijn gepland voor begin 2019.

Reconstructie Zamenhofplein en Ceintuurbaan

De Ceintuurbaan en de rotonde staan al jaren op de nominatie voor groot onderhoud. Dit geeft de mogelijkheid om het ontwerp grondig aan te pakken:

  • de fietsoversteek naar de Middelweg verbeteren voor scholieren van ROC Aventus ;
  • een voorziening naar het park realiseren voor voetgangers ;
  • het profiel van de Ceintuurbaan aanpassen;
  • de rotonde Zamenhofplein aanpassen naar een nieuwe standaard;
  • paddentunnels maken onder de Ceintuurbaan door.

De aanpassingen worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Overijssel.

Omleiding

De Ceintuurbaan is vanaf maandag 29 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding via de Zwolsestraat, Overstichtlaan en Laan van Borgele.

De Middelweg en Lookerspad is door de afsluiting niet bereikbaar via de Ceintuurbaan. Medewerkers en scholieren van ROC Aventus en de bewoners van de Lookerspad, maken gebruik van de ingestelde omleiding. Zij volgen de omleiding via de Boxbergerweg richting de Middelweg. Voor de bewoners aan de Lookersdijk richten we tijdelijk een oversteek in vanaf de Middelweg met de Ceintuurbaan, zodat de weg bereikbaar is voor het verkeer.

Opknapbeurt is nodig

Het wegdek van zowel de Ceintuurbaan als het Zamenhofplein verkeert in een matige tot slechte staat van onderhoud. Er zitten plekken in het asfalt en er is hier veelvuldig klein onderhoud uitgevoerd. Dat heeft geleid tot een lappendeken in het asfaltoppervlak.

De Ceintuurbaan is daarnaast minder verkeersveilig voor fietsverkeer door de smalle fietsstroken. De bermen aan weerszijden van de Ceintuurbaan zijn kapot gereden en bevatten veel gaten. Het Zamenhofplein vertoont een soortgelijk beeld qua onderhoudstoestand: diverse asfaltreparaties, beschadigingen en gaten.

Meer weten?

Voor meer informatie over de werkzaamheden, neemt u contact op met Maarten Stadhouders. U bereikt hem via telefoonnummer 06 - 49 27 27 03.