Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Fietspad Laan van Borgele krijgt asfalt

De tegels op het fietspad op de Laan van Borgele worden vervangen voor asfalt. De werkzaamheden zijn van 25 september tot en met 1 november.

Logo Deventer viert fietsen

Het gaat om het fietspad aan beide zijden van de Laan van Borgele tussen de rotonde Overstichtlaan/Lebuïnuslaan en de Scharfstraat. Door de tegels te vervangen voor asfalt, gaat het fietscomfort omhoog. Tegelijk met deze opknapbeurt, wordt ook het riool tussen Scharfstraat en Keurkampstraat vervangen.

Omleidingen

De wijk is bereikbaar door de omleidingen via Splithofstraat en Ludgerstraat. De Laan van Borgele is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen Scharfstraat en rotonde Overstichtlaan/Lebuïnuslaan, inclusief de kruising met Keurkampstraat. Al het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Voor de veiligheid is de hele weg in deze periode afgesloten. Zo kunnen werknemers van de aannemer de weg gebruiken om te laden/lossen en voor opslag. Ook voor fietsers is de situatie dan veiliger. Zij gaan tijdens de afsluiting over de hoofdrijbaan.

Omwonenden krijgen een bericht van de aannemer.

Feest!

Verbeteringen zijn reden voor een feestje. Daarom is er op 2 november (15.30 tot 18.30 uur) een fietsfeest aan de Laan van Borgele. Kom langs voor een frietje van de Frietfiets, een fietsquiz en aanschouw de fietsacrobaten. Meer weten? Lees over de plannen en ander fietsnieuws op www.deventerviertfietsen.nl.

Deventer viert fietsen

De fiets als vervoersmiddel groeit in populariteit. Steeds meer Deventenaren laten de auto staan en kiezen voor het gemak van de fiets. Sneller op je bestemming, goed voor het milieu én de gezondheid. Om het gebruik van de fiets te blijven stimuleren, verhogen we het fietscomfort. Daarom wordt het huidige fietspad aan de beide zijden van de Laan van Borgele voorzien van asfalt. Gaten en hobbels zijn straks verleden tijd. Op www.deventerviertfietsen.nl ziet u wat we allemaal doen om fietsen in Deventer te stimuleren.